er was 1 probleem ik het geen melk meer dus kon ik ook geen melkchocolade maken .. dus ik heb er koffie melk bij gegooid ja je moet wat proberen he , dus kijk mee wat ik heb gemaakt!
wat heb je nodig:
- chocolade
-een pan
-een kommetje
-het malletje
-en een bakkie thee! (grapje)
doe het water in de pan en zet je kommetje er boven op zo word de kom warm , hier doe je je chocolade in.
mijn chocolade was puur en dat lus ik niet dus eigenlijk had er melk bij gemoeten maar die hadden we dus niet thuis.. mix met de chocola kijk wat voor smaak je wil misschien kan je er ook een karamel olie bij doen of hazelnoot olie.
als de chocolade is gesmolten kan je deze in het malletje scheppen , zorg ervoor dat alle klontjes weg zijn het eruit scheppen ging erg makkelijk met 2 kleine lepeltjes.
ik had er weinig chocola gebruikt en ik dacht dat ik te weinig had maar omdat ik koffie melk had dacht ik laat ik maar niet meer chocola in het pannetje gooien dat is een beetje zonde , maar zoals je ziet heb je erg weinig chocola nodig de helft van de mal is gevuld met chocolade.
het erin krijgen ging makkelijk alleen je moet wel een beetje doorwerken want de gesmolten chocolade in je kommetje word erg snel weer hard.
daarna leg je de mal in de koelkast voor een paar uur.
ze liggen bij mij andere chocolaatjes , ik vind de chocolaatjes wel gaan voor mij is het iets te puur maar de vormpjes zijn goed gelukt.
de volgende keer gooi ik er ook witte chocolade erbij want die heb je ook in die bakjes voor je fondue als je die mixt dan krijg je ook melkchocolade.
ook ga ik er de volgende keer hazelnoot olie erin gooien dat is van die olie die je in je koffie kan gooien waar je ook meerdere smaken van hebt maar je kan ook likeur erin gooien.
maar dat probeer ik de volgende keer!
xxx iris
Geen opmerkingen:
Een reactie posten