Zoeken in deze blog

maandag 28 oktober 2013

herfst.



zoals jullie wel gemerkt hebben is de eerste herfst bui los geslagen in Nederland , de blaadjes vliegen van de bomen , er vallen bomen om en er vliegen stoelen door de tuin daarom werd het wel tijd voor wat plaatjes.





verander het interieur in je huis , koop andere kussens,kandelaars,maak zelf wat leuks voor in huis.
doe wat met de warme kleuren van de herfst ,zo krijg je ook meer zin om naar buiten te gaan en is je huis lekker knus.

zoals je hier ook ziet je kan zelf hele leuke dingen voor in huis maken , ga het bos in en ontdek wat er allemaal te zien valt , neem wat spullen mee uit het bos en laat je creativiteit zijn werk doen en wie weet komt er wat moois uit , ook kan je in het bos dieren tegen komen , zoek naar sporen , onderzoek!.
ook is het bos lekker om een wandeling te maken als het een rustige herfstdag is en dan heerlijk even lopen , de geur van de dennenbomen erbij het briesje wind wat je voelt, ik vind het heerlijk!























Met dit herfst weer kan je heerlijk in de keuken staan , als je terug komt van het bos of als je uit school komt , neem een lekker kop vol met chocomel met lekker veel slagroom of maak koffie met een lekker smaakje erin zoals hazelnoot,karamel of coco's.
en als ik aan de keuken denk met de herfst denk ik toch echt aan de pompoen soep! met een stuk geroosterd brood erbij , hieronder het recept ;

ingrediƫnten

  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 kg pompoen, in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter bouillon (groenten of gevogelte)
  • 100 ml slagroom
  • 1 blokje Parmezaanse kaas + 40 g geraspte Parmezaanse kaas

bereiden

Doe 60 g boter en de bloem in een pan. Verwarm 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren en haal vervolgens van het vuur.

Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5 minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de inhoud van de pan fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.

Voeg de room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe.

Dien de soep op met wat parmezaankrullen, die kunt u op het allerlaatste moment zelf schaven.



 




















 trek je hoge laarzen maar weer uit de kast deze herfst , want die zal je wel nodig hebben met van die lekkere dikke sokken in je laarzen.ook zijn de truien weer helemaal in dit jaar en je kan het zo gek niet maken met de truien alle truien mogen van snorren print tot bloemen print , deze truien kan je dragen met een blazer,jurk of een rok.voor een stoere uitvoering doe je een leren broek aan bij je trui met een dikke sjaal.de truitjes die net onder je middenrif komen staan mooi bij een rok of een jurk , als je van het schoolmeisjes model houdt doe je een trui aan met daarboven een wit kraagje.wat dit jaar weer terug komt zijn de schotse ruiten ,de ruit word het meest getoond in jasjes of blouse boven zwarte outfits.
ik vind alle seizoenen leuk in een jaar want ieder seizoen heeft zijn eigen voordelen , met de herfst krijg je altijd dat de klok een uur terug word gedraaid zodat je een uur langer mag slapen!maar ook word bij ons de verwarming weer aangezet en dit vind ik zo lekker , dat je met je deken tegen de verwarming aan zit met een kop thee als je terug komt van het bos.maar het aller fijnst vind ik de geurkaarzen en kaarsjes dat je die weer lekker aansteekt terwijl je tv zit te kijken.de bladeren die van de bomen afvallen , het maakt niet uit hoe oud je bent je gaat toch nog eventjes door de bladeren lopen of je schopt ze toch omhoog.en de pepernoten die weer in de winkel komen ! ook al komen die steeds vroeger..

  



xox Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten